
Przyzwyczajeni jesteśmy do myślenia o pieczywie w kontekście mąki pszennej albo żytniej bądź z innych rodzajów zbóż. Tymczasem istnieją mąki tzw. alternatywne, które są produkowane z innych roślin. Dzięki nim możemy uniknąć problemów jakie powodują tradycyjne mąki zbożowe.
W kolejnym odcinku naszej serii o zdrowym pieczywie razem z Panią Agnieszką z ursynowskiej piekarni Dobry Chleb rozmawiamy o szczególnym rodzaju pieczywa. Jest to pieczywo wypiekane z tzw. mąki alternatywnej. Wiąże się z tym wiele korzyści dla konsumenta, który często nie może sobie pozwolić na spożywanie pieczywa z tradycyjnej mąki. Ale nie tylko. Okazuje się, że walorów zdrowotnych takich wypieków jest bardzo dużo. I aż dziw bierze, że tak mało mówi się o takich rodzajach mąki.
Jeśli szukają Państwo zdrowej alternatywy dla pieczywa ale jednocześnie chleba wysobiałkowego, niskowęglowadonwego a do tego bez glutenu z pewnością powinniście zainteresować się naszym materiałem wideo. Serdecznie zapraszamy do oglądania!
Zachęcamy również o zasubskrybowania naszego kanału na platformie YouTube - Kanał Warszawski aby być na bieżąco z naszymi materiałami filmowymi!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie