Reklama

Jak jest chleb z mąki alternatywnej?

Przyzwyczajeni jesteśmy do myślenia o pieczywie w kontekście mąki pszennej albo żytniej bądź z innych rodzajów zbóż. Tymczasem istnieją mąki tzw. alternatywne, które są produkowane z innych roślin. Dzięki nim możemy uniknąć problemów jakie powodują tradycyjne mąki zbożowe.

W kolejnym odcinku naszej serii o zdrowym pieczywie razem z Panią Agnieszką z ursynowskiej piekarni Dobry Chleb rozmawiamy o szczególnym rodzaju pieczywa. Jest to pieczywo wypiekane z tzw. mąki alternatywnej. Wiąże się z tym wiele korzyści dla konsumenta, który często nie może sobie pozwolić na spożywanie pieczywa z tradycyjnej mąki. Ale nie tylko. Okazuje się, że walorów zdrowotnych takich wypieków jest bardzo dużo. I aż dziw bierze, że tak mało mówi się o takich rodzajach mąki.

Jeśli szukają Państwo zdrowej alternatywy dla pieczywa ale jednocześnie chleba wysobiałkowego, niskowęglowadonwego a do tego bez glutenu z pewnością powinniście zainteresować się naszym materiałem wideo. Serdecznie zapraszamy do oglądania!

Zachęcamy również o zasubskrybowania naszego kanału na platformie YouTube - Kanał Warszawski aby być na bieżąco z naszymi materiałami filmowymi!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama
Reklama
Wróć do