
W kolejnej odsłonie naszego cyklu dotyczącego zdrowego pieczywa rozmawiamy na temat takich rodzajów pieczywa, które mają niski indeks glikemiczny. Ma to związek z tym, że ilość węglowodanów jakie, w swoim składzie, zawiera to pieczywo jest ograniczona.
Temat jest bardzo ciekawy dla wielu osób. Niektórzy mają zalecenia medyczne, inny szukają niskiej zawartości cukrów w celach poprawy swojej sylwetki lub ze względu na uprawiany sport. Na ogół sądzi się, że pieczywo ma sporą zawartość węglowodanów i dlatego powszechnie nie zaleca się jego spożywania przez osoby, które unikają cukrów w diecie.
Tymczasem okazuje się, że istnieją takie rodzaje pieczywa, które mogą być idealnym i zdrowym rozwiązaniem dla takich osób. O tym rozmawiamy z Panią Agnieszką z ursynowskiej piekarni "Dobry Chleb". Zapraszamy do oglądania.
Zachęcamy również o zasubskrybowania naszego kanału na platformie YouTube - Kanał Warszawski aby być na bieżąco z naszymi materiałami filmowymi!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie