Reklama

Czy istnieje chleb bez węglowodanów?

W kolejnej odsłonie naszego cyklu dotyczącego zdrowego pieczywa rozmawiamy na temat takich rodzajów pieczywa, które mają niski indeks glikemiczny. Ma to związek z tym, że ilość węglowodanów jakie, w swoim składzie, zawiera to pieczywo jest ograniczona.

Temat jest bardzo ciekawy dla wielu osób. Niektórzy mają zalecenia medyczne, inny szukają niskiej zawartości cukrów w celach poprawy swojej sylwetki lub ze względu na uprawiany sport. Na ogół sądzi się, że pieczywo ma sporą zawartość węglowodanów i dlatego powszechnie nie zaleca się jego spożywania przez osoby, które unikają cukrów w diecie.

Tymczasem okazuje się, że istnieją takie rodzaje pieczywa, które mogą być idealnym i zdrowym rozwiązaniem dla takich osób. O tym rozmawiamy z Panią Agnieszką z ursynowskiej piekarni "Dobry Chleb". Zapraszamy do oglądania.

Zachęcamy również o zasubskrybowania naszego kanału na platformie YouTube - Kanał Warszawski aby być na bieżąco z naszymi materiałami filmowymi!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 02/12/2024 18:52
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama
Reklama
Wróć do